Beveiligen

Een grote uitdaging is het beveiligen, in combinatie met het optimaal tentoonstellen, van objecten. Belangrijke overwegingen met betrekking tot de omgevingsfactoren en de risico’s moeten meegenomen worden in uw vormgevingswensen.

Er zijn verschillende manieren om objecten veilig te presenteren. Welke manier de beste is hangt af van de beveiligingsgraad, het type vitrine en de configuratie ervan. Het vergrendelen kan bijvoorbeeld door middel van (gecertificeerde) sloten en er zijn verschillende niveaus van doorbraakvertragende beglazing. Vandaag de dag is er geen objectieve, meetbare normering ten aanzien van de opbouw van beschermende vitrines. Het komt neer op de kennis, kunde en ervaring van de vitrinebouwer. 

Glascom werkt om deze reden veel samen met (beveiligings)experts en heeft vele testen uitgevoerd. Glascom heeft jarenlange ervaring in het beschermen van objecten en adviseren opdrachtgevers hierin, om uiteindelijk tot de juiste mate van beveiliging te komen. De doelstelling is om binnen de gegeven (verzekerings)eisen een zo optimaal mogelijke vitrine te realiseren, waarbij de aandacht van de kijker gevestigd moet zijn op het gepresenteerde object en niet op de vitrine.

Vergrendeling

Afhankelijk van het type vitrine en de configuratie ervan zijn er verschillende manieren om je objecten veilig achter slot en grendel te zetten. Zo kan er een gat in het glas worden geboord waar een draaislot op kan worden gemonteerd, maar er kunnen bijvoorbeeld ook slotjes aan de binnenkant van het glas worden verlijmd die gemakkelijk en snel kunnen worden geopend.

Doorbraakvertragende beglazing

Bekijk hier de mogelijkheden voor doorbraakvertragende beglazing

 

Neem contact met ons op


 Onze producten


Stolpvitrines Stolpvitrines
Tafelvitrines Tafelvitrines
Kastvitrines Kastvitrines
Wandvitrines Wandvitrines
Wijnvitrines Wijnvitrines
Schilderijvitrines Schilderijvitrines
Specials Specials