Glassoorten

Glascom Showcases B.V. is een zelfstandig bedrijf en beschikt daardoor over een breed assortiment aan glassoorten van alle fabrikanten volgens de allernieuwste technieken en innovaties. Vaak kunnen de specifieke eigenschappen van verschillende glassoorten gecombineerd worden. Zo kan Glascom de juiste glassoort leveren die perfect is voor uw situatie!

De meest voorkomende glassoorten voor onze vitrines, zijn:

Naast de allerbeste glassoorten voor vitrines beschikken we over een breed assortiment aan interieurglas.


Helder en ontspiegeld glas

De meest voorkomende glassoorten welke Glascom gebruikt zijn helder glas, extra helder glas en extra helder ontspiegeld glas.

Helder glas

SGG PLANICLEAR is  het basisglas van Saint-Gobain. Dit mid iron glas wordt gemaakt volgens het float-procedé. SGG PLANILUX is beschikbaar in een groot aantal diktes en samenstellingen, zodat aan al uw wensen en behoeften kan worden voldaan.

Extra helder glas

SGG DIAMANT is de extra heldere beglazing (ook wel low-iron glass) van Saint-Gobain en biedt een maximale lichtinval en maakt optimale waarneming van objecten achter het glas mogelijk. Doordat het glas minder ijzeroxide bevat is het uiterst neutraal van kleur en krijgen de achterliggende voorwerpen een meer realistische kleurweergave dan standaard helderglas. SGG DIAMANT is beschikbaar in een groot aantal diktes en samenstellingen, zodat nagenoeg aan al uw wensen en behoeften kan worden voldaan.

Extra helder ontspiegeld glas

Extra helder ontspiegeld glas is ontwikkeld voor het optimaal presenteren van zowel driedimensionale als tweedimensionale collecties. Dit glas bezit alle voordelen van extra helder low iron glas, maar zonder de hinderlijke spiegeling. Door het aanbrengen van een transparante coating op het glas wordt het spiegeleffect gereduceerd tot 1% reflectie. Doordat er nauwelijks licht- en/of omgevingsreflectie zichtbaar is ziet de kijker maximaal het contrast tussen kleuren en observeert hij de natuurlijke weergave van het voorwerp. 
Onder bepaalde omstandigheden kan bij ontspiegelende beglazing desalniettemin reflectie zichtbaar zijn. Dit kan komen door specifieke omgevingsfactoren, zoals de verlichting en de inkijkhoek. Samen met u komen we tot een optimale oplossing. Glascom gebruikt zowel SGG Diamant Visionlite als  SGG Clearlite low iron voor haar vitrines. Ontspiegeld glas is beschikbaar in een groot aantal diktes en samenstellingen, zodat nagenoeg aan al uw wensen en behoeften kan worden voldaan.


Veiligheidsbeglazing

Veiligheidsbeglazing zorgt voor de veiligheid van personen en de bescherming van goederen. Om deze reden past Glascom standaard veiligheidsbeglazing toe in haar vitrines. In een openbare ruimte dient altijd veiligheidsglas toegepast te worden, ter voorkoming van letsel aan personen. Glascom onderscheidt drie soorten veiligheidsglas. Gelaagd glas, gehard glas en een combinatie van deze twee.

Gelaagd glas

SGG STADIP PROTECT is de benaming voor gelaagd veiligheidsglas van Saint-Gobain en bestaat uit 2 of meerdere glasplaten met daartussen 1 of meerdere polyvinylbutral (PVB) folies. Bij breuk blijft de film intact en blijven de glasscherven op de folie kleven. Zo wordt voorkomen dat schade wordt berokkend aan de collectie of aan personen. Verder is gelaagd glas inbraak beperkend, daar het moeilijk is om een opening te maken in het glas. Door het aantal glasplaten en/of folies te veranderen, zijn er verschillende toepassingen mogelijk, bijvoorbeeld een P8B doorbraak vertragende beglazing, zie ook verder bij beveiligingsbeglazing. Bijkomend voordeel van gelaagd glas, is dat tot 99% van de UV-straling geabsorbeerd wordt door de PVB folie. In combinatie met de juiste (led)verlichting wordt op deze wijze verkleuring van de objecten in de vitrine tegengegaan.

Gehard glas

SGG SECURIT heeft een vijfmaal grotere sterkte dan gewoon glas en is bestand tegen grotere temperatuurschommelingen. Het glas heeft een thermische behandeling ondergaan om de sterkte te vergroten. Wanneer het glas toch breekt, valt het uiteen in kleine stukjes en verminderd zo de kans op verwondingen bij personen en beschadigingen van objecten bij glasbreuk. Omdat bij breuk geen bescherming meer is voor het object, is dit glas niet geschikt als braak vertragend vitrineglas.


Doorbraakvertragende beglazing

Saint-Gobain heeft meermalen in opdracht van verzekeringsmaatschappijen, nieuwe slagvaste en inbraak-vertragende glassoorten ontwikkelt. De toegepaste doorbraak- of inbraak vertragende beglazing van Glascom voldoen aan de Europese norm NEN EN 356.

Er worden twee klassen onderscheiden. De beglazing in de eerste klasse (P1A t/m P5A) moet bescherming bieden tegen vandalisme en gelegenheidsinbraak. De beglazing in de tweede klasse (P6B t/m P8B) biedt bescherming tegen georganiseerde inbraak. Glascom past deze glassoorten optimaal toe in haar producten en de benodigde kennis en kunde is ruimschoots aanwezig. Welke braakwerende beglazing noodzakelijk is, hangt af van de eisen welke de opdrachtgever stelt aan het glas.

Polycarbonaat

In de praktijk stelt de Nederlandse overheid vaak als aanvullende eis, dat er naast de EN 356 classificatie, ook een polycarbonaat component in de beglazing moet worden opgenomen. De achtergrond van deze additionele eis is het veiligstellen van een minimale inbraakvertraging bij een manuele aanval. De Rijksgebouwendienst stelt hierbij dat de beglazing minimaal 15 minuten bestand moet zijn tegen een manuele aanval, met een voorgeschreven bijl. Glascom past deze speciale braakwerende polycarbonaat beglazingen in combinatie met UV-lijmen toe, waardoor zelfs glas met een weerstandsklasse van RC4 onzichtbaar in verstek verlijmd kan worden. Dit garandeert een maximaal zicht op de objecten terwijl deze goed beschermt zijn tegen inbraak. In combinatie met een scharnierende deur inclusief gecertificeerde sloten, is bovendien een eenvoudige toegang tot de objecten gegarandeerd.


Neem contact met ons op

Ontspiegeld glas


Onze producten


Stolpvitrines Stolpvitrines
Tafelvitrines Tafelvitrines
Kastvitrines Kastvitrines
Wandvitrines Wandvitrines
Wijnvitrines Wijnvitrines
Schilderijvitrines Schilderijvitrines
Specials Specials