Configureer uw eigen vitrine

Vitrines van Glascom kunnen volledig naar uw wens en situatie worden geconfigureerd, inclusief het meubelwerk. Door het toepassen van speciale technieken en producten kan Glascom in iedere presentatiewens voorzien. Denk hierbij aan inbraakvertraging, luchtbehandeling, verlichting, demontabel, UV-wering, etc. Ook kunnen er bijvoorbeeld (touchscreen) beeldschermen of andere elektronica in worden verwerkt.

Hieronder vindt u een reeks van standaard mogelijkheden om uw vitrine optimaal te configureren. Staat uw specifieke wens er niet tussen? Neemt u dan contact met ons op.


Deuren

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw vitrine te openen. De keuze hangt onder andere af van hoe vaak de vitrine geopend moet worden, het type vitrine, het formaat en het beschikbare budget. Graag adviseren wij u bij het maken uw keuze!

 

Lees verder


Beveiligen

Een grote uitdaging is het beveiligen, in combinatie met het optimaal tentoonstellen, van objecten. Glascom beschikt over relevante ervaring. Bekijk hier wat wij kunnen doen om uw vitrine optimaal te beveiligen!

 

Lees verder


Glassoorten

Glascom beschikt over een breed assortiment aan glassoorten van alle fabrikanten, volgens de allernieuwste technieken en innovaties. Vaak kunnen de specifieke eigenschappen van verschillende glassoorten gecombineerd worden.

 

Lees verder


Verlijmen

Voor een fraaie, sterke en onopvallende onderlinge verbinding worden de glaspanelen met UV-lijm aan elkaar verlijmd. Glascom verlijmt enkelglas, gehard glas en gelaagd glas. Een specialiteit van Glascom is het glas onderling in verstek verlijmen, waardoor er geen kopse kanten naden zichtbaar zijn.

 

Lees verder


Schappen

In vitrines van Glascom kunnen één of meerdere (glazen) schappen gemonteerd worden, waardoor u meer expositieruimte per vitrine heeft. Er zijn verschillende mogelijkheden om de schappen te monteren. De beste oplossing wordt bepaald door de gewenste draagkracht.

 

Lees verder


Inbouw

Vitrines kunnen worden opgenomen in de (bouwkundige) wand, waardoor het glas in hetzelfde vlak ligt als de wand. De scharnierende deur of vaste glaskap, eventueel voorzien van een gasveer, zorgt voor eenvoudige toegang tot de objecten.

 

Lees verder


Modulair

Met een modulair vitrinesysteem kunnen er meerdere kast- of wandvitrines achter elkaar worden geplaatst. Hierdoor ontstaat één lang geheel. Bij een volgende expositie kan het geheel worden vergroot of verkleind.

 

Lees verder


Demontabel

Een demontabele vitrine vereenvoudigt opslag en transport en kan bijvoorbeeld uitkomst bieden voor rondreizende of terugkerende beurzen.
 

 

Lees verder


Geklimatiseerd

Het in goede conditie bewaren van objecten, zodat de kwaliteit intact blijft, is een ware kunst op zich. Glascom heeft alle kennis, kunde en ervaring opgedaan om voor elke collectie een passende geklimatiseerde vitrine samen te stellen.

 

Lees verder


Verlichting

Geen goede presentatie zonder de juiste verlichting. Glascom besteedt daarom desgewenst veel aandacht aan het verlichtingsplan. Afhankelijk van de omstandigheden wordt verlichting binnen of buiten de vitrine aangebracht.

 

Lees verder 


Transportkisten

Glascom kan voor u op maat gemaakte kisten of koffers bieden voor veilig transport of stofvrije opslag. De kisten zijn handelbaar, stapelbaar en herbruikbaar en dus ideaal voor bijvoorbeeld reizende collecties en musea met een regelmatig wisselende tentoonstelling! 

 

Lees verder


 

Neem contact met ons opOnze producten


Stolpvitrines Stolpvitrines
Tafelvitrines Tafelvitrines
Kastvitrines Kastvitrines
Wandvitrines Wandvitrines
Wijnvitrines Wijnvitrines
Schilderijvitrines Schilderijvitrines
Specials Specials