Rijksmuseum Schiphol

Vrijdag 6 oktober 2017

Luchthaven Schiphol is voorzien van een bijzondere glasconstructie op de Holland Boulevard. En daar hebben wij onze bijdrage aan geleverd!  De Holland Boulevard, de ruimte tussen Lounge 2 en 3 achter de paspoort controle, heeft een nieuw interieur naar ontwerp van NEXT Architects. Het glaspaviljoen op de Holland Boulevard is met zijn ligging bij Luchthaven Schiphol een internationale blikvanger. Miljoenen bezoekers zullen de Holland Boulevard passeren, die luchthaven Schiphol heeft laten verbouwen.

In dit nieuwe interieur spelen de vitrines van Glascom Showcases B.V. een centrale rol. Glascom won de aanbesteding voor de levering van 4 stuks vitrines voor het Rijksmuseum op Schiphol. De vitrines van Glascom kenmerken zich door het heldere glas dat is toegepast en de onzichtbare deurconstructies waardoor de kunstwerken extra goed uitkomen. Daarnaast hebben wij ook maar liefst 68 ton glas voor de massieve glazen kern en de vrijstaande glaswanden rondom dit project geproduceerd en geleverd aan Hermans Helder in Glas Projecten. Al met al was het een grote uitdaging met in achtneming van alle (veiligheids)voorschriften op Schiphol. Een innovatief staaltje werk, deze speciale glasconstructie die zich onderscheidt door zijn samenstelling, opbouw en omvang (600 m2) . 

Rijksmuseum Amsterdam Schiphol is op 7 september jl. officieel geopend en is te vinden achter de paspoortcontrole op de Holland Boulevard bij lounge 2. Passagiers die via Schiphol reizen, kunnen zo kennis maken met het Nederlands cultureel erfgoed.

SfeerimpressieNieuwsoverzicht

Onze producten


Stolpvitrines Stolpvitrines
Tafelvitrines Tafelvitrines
Kastvitrines Kastvitrines
Wandvitrines Wandvitrines
Wijnvitrines Wijnvitrines
Schilderijvitrines Schilderijvitrines
Specials Specials